in

Mikor cseréljek akkumulátort a telefonomban?

iPhone

Új készülékek esetében könnyű hozzászokni a hosszú üzemidőhöz. Azonban az iPhone-ok akkumulátora is öregszik idővel, cseréje pedig ma már könnyen orvosolható, mégis sokan hosszú ideig várnak, mielőtt szervizbe vinnék a készüléküket.

Melyek az akkumulátor öregedésének jelei?

A töltések közötti használati idő csökkenése az akkumulátor öregedésének leglátványosabb jele. Nem szabad azonban azt sem elfelejteni, hogy az üzemidőt az alkalmazások is befolyásolhatják, hiszen használattól függően egyes alkalmazások több erőforrást használhatnak fel a többihez viszonyítva. Az alkalmazások akkumulátor használatát a Beállítások -> Akkumulátor menüpont alatt ellenőrizheted.

Hol ellenőrizheted az akkumulátor állapotát?

Az akkumulátor állapotáról még pontosabb képet kaphatsz (iOS 11.3 vagy újabb rendszerek esetében) a Beállítások -> Akkumulátor-> Akku állapota menüpontban, ahol azt is jelzi a készülék, ha szükséges az akkumulátorcsere. Ezen kívül érdemes ellenőrizni, hogy be van-e kapcsolva a teljesítményfelügyeleti funkció, amely dinamikusan szabályozza az eszköz teljesítményét. Itt kaphatsz információt az akkumulátor maximális kapacitásáról és a normál teljesítmény opcióról is. Előbbi azt jelzi, hogy mekkora az akkumulátor kapacitása az újkori állapotához képest, utóbbi pedig lehetőséget ad arra, hogy az eszköz mindig csúcsteljesítményt nyújtson.

x Promóció
Az iPhone jelzi, ha akkumultárocsere szükséges.

Mi a teendő, ha az akkumulátor cserére szorul?

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy olcsóbb megoldást keresve nem szakszervizbe viszik az iPhone-t. Utángyártott alkatrészek helyett azonban csak eredeti alkatrészeket és kiegészítőket használj! Fordulj az iCentre hivatalos Apple szervizéhez, akiknél meghibásodott készülékedet Budapest négy pontján (Allee, Arena, MOM, Infopark) is leadhatod, akkor is, ha azt nem náluk vásároltad, sőt élhetsz a kényelmes szervizfutár szolgáltatással is.

x Promóció
x Promóció

Egy okos otthon tud magára vigyázni (Netatmo + Withings)

AirPods

AirPods trükkök: tippek a fülhallgató tisztításához