in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Milyen gyakran kell ágyneműt mosni?

Milyen gyakran kell ágyneműt mosni?

Szokásainktól, életmódunktól és persze szorgalmunktól is függ, de azért vannak aranyszabályok, amikhez igazodhatunk. Mutatjuk, milyen gyakran kell ágyneműt mosni.

A legtöbbünk hetente körülbelül 49-60 órát tölt az ágyban alvással. Ez elegendő idő ahhoz, hogy megfelelően ki tudjuk pihenni magunkat, de egyben bőséges idő arra is, hogy különböző szennyeződések kerüljenek az ágyneműnkre.

A megfelelő higiénia az élet minden területén fontos. Amikor az ágyneműnkről van szó, talán még fontosabb, mint gondolnánk. Rendszeres tisztítás nélkül a piszkos lepedők hozzájárulhatnak az allergia, bőrirritációk, asztma kialakulásához. Egészségünk és alvásminőségünk érdekében is fontos, hogy tisztán tartsuk a dolgainkat.

x Promóció
Milyen gyakran kell ágyneműt mosni?

Milyen gyakran?

A legtöbb embernek hetente egyszer kellene kimosnia az ágyneműjét. Ha nem alszunk benne minden nap (mert munkánk miatt sokat utazunk, vagy több estét is a kedvesünknél töltünk), akkor ezt kihúzhatjuk kéthetenkénti cserére is.

Vannak azonban, akiknek még a heti egyszeri alkalomnál is gyakrabban kellene kimosniuk lepedőiket. Ha vannak háziállataink, és különösen, ha hagyjuk őket az ágyunkban aludni, akkor 3-4 naponta ajánlott a mosás. Ha allergiásak vagy asztmásak vagyunk, akkor is érdemes lehet megpróbálni gyakrabban tisztítani az ágyneműt, hátha javulnak a tünetek.

Milyen gyakran kell ágyneműt mosni?

Milyen gyakran mossuk a párnát, paplant?

Takarók: 2-3 havonta egyszer

Pokrócok: 2-3 havonta egyszer

Ágyterítő: félévente

Párnák: 4-6 havonta egyszer (ha moshatók)

TIPP: A frissen mosott ágyneműben jellemzően sokkal jobban esik az alvás, ezért ha egy-két órán át forgolódunk álmatlanul, érdemes kipróbálni az ágyneműcserét, akár az éjszaka közepén is. A friss lepedők között esélyes, hogy könnyebben álomba szenderülünk. Alvásunk minőségén úgy is javíthatunk, hogy alváselemzővel figyeljük az éjszakáinkat. A Withings Sleep Analizer egy matrac alá helyezhető, praktikus alvásfigyelő, amely méri az alvás ciklusait, mélységét, horkolás időtartamát, a szívműködést.

x Promóció
x Promóció
Futás kültéren, futás beltéren.

Futás kint és bent – tippek nem csak kezdőknek

Stresszmentes élet.

A stresszmentes élet titka a házimunka?