in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW

Miről árulkodnak a körmeid?

Körömtöredezés, hosszanti vagy keresztcsíkok, elszíneződések – ezek mind azt jelzik, hogy valami nincs rendben az egészségeddel!

Rózsaszínes, sima felületű, nem barázdált, foltoktól mentes köröm, piha-puha körömággyal – ez lenne a normális. A köröm változásai azt is jelezhetik, hogy valamilyen hiányállapot áll fenn a szervezetünkben, ám néha a megoldás ennél egyszerűbb: van úgy, hogy a körmön jelentkező elváltozás csupán egy korábbi sérülésre, vagy valamilyen vegyszeres hatásra utal. Lássuk hát a leggyakoribb körömelváltozásokat, és azt, hogy miről is árulkodnak!

1. Száraz, könnyen töredező köröm – általános tápanyaghiány.

Ilyenkor szedjünk szépségvitaminokat, együnk immunerősítő ételeket!

x Promóció

2. A körömágy kiszárad, elválik a körömtől, beszakad – C-vitamin és folsav hiánya.

Folsavban gazdag ételek például a máj, a spenót és az élesztő.

3. Kiújuló gombás fertőzés – a jótékony baktériumok hiánya a szervezetben.

Ez hosszas antibiotikumos kezelés, vagy bármilyen olyan betegség után fennállhat, ami felborítja a bélflóránk egyensúlyát. Ilyenkor ajánlott a kefír fogyasztása, illetve a probiotikumok szedése.

4. Fehér foltocskák a körmön – a cink hiánya.

A cink megtalálható a húsfélékben, halakban, tojásban és a hüvelyesekben. Próbáljuk inkább természetes úton pótolni a hiányát, cinktartalmú táplálékkiegészítőkből ugyanis alacsony hatékonysággal tud csak felszívódni ez az értékes tápanyag.

5. Kékes elszíneződés a körmökön – rossz vérkeringés.

Ha tartós a jelenség, mindenképp keressünk fel egy orvost, ez ugyanis a későbbiekben komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. A vérkeringést rendszeres mozgással javíthatjuk. Előtte persze érdemes alaposan kivizsgáltatni magunkat, hiszen ha szívbetegség áll a háttérben, a sport ártalmas lehet.

x Promóció
x Promóció

Így készíthetünk dekoratív minikertet az otthonunkba

Elalvást könnyítő praktikák