in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Ne legyen a kutya baja

Kutya, téli kutyatartás.

Kövesd az alábbi tippeket, hogy kiskedvenced biztonságban és kényelemben érezze magát télen is.

Négylábú családtagjaid egész biztosan egészségesek és boldogok maradnak a legnagyobb zimankóban is, ha betartod ezeket az egyszerű irányelveket.

Nem ciki a kutyaruha!

Nem számít, milyen a hőmérséklet, a hideg szél megviseli a kutya hőháztartását. Az orr, a fülek és a mancspárnák szabadon lévő bőre pedig szélsőséges hidegben ki van téve a fagyás veszélyének. A rövid szőrű kutyák jobban érzik magukat pulóverben vagy bélelt kabátban – még rövid séták alkalmával is.

x Promóció

A hideg beton, föld, a lefagyott hó, vagy a hó és jég olvasztására használt kősó és más vegyi anyagok irritálhatják a háziállat lábpárnáit, amik ettől berepedeznek, és ez fájdalommal járhat. Törölj le minden mancsot langyos, nedves törülközővel séta után, és kend be őket mancsápoló kenőccsel.

Adj neki melegítő ételeket

Az ősi kínai orvoslás szerint bizonyos húsok, gabonafélék, zöldségek, gyógynövények és egyéb élelmiszerek melegítő hatással vannak a szervezetre. Adj egy csipetnyi fahéjat a kutya napi étkezéséhez, hogy belülről kifelé melegítse, és cseréld le elsődleges fehérjeforrását melegítő húsra, például bárányra, szarvasra vagy csirkére. Érdemes kissé langyosítani az ételt, épp csak annyira, hogy ne érződjön teljesen hidegnek.

Fontos: A hideg még nem jelenti azt, hogy több ételt kell adnod a kutyádnak! Valójában ajánlott télen csökkenteni a kalóriabevitelt, ha az aktivitási szintje alacsonyabb a szokásosnál. Beszélj az állatorvossal az évszaknak megfelelő táplálásról.

Ne hagyd a járműben

Ahogy nyáron sem szabad a háziállatokat felügyelet nélkül hagyni a forró autóban, úgy télen sem szabad egyedül hagyni őket a hideg járművekben! A kutyáknak bundájuk van ugyan, de ez nem jelenti azt, hogy sokkal tovább bírják a hideget, mint te. Próbálj meg leállított motorral, csak egy vékony kabátban ülni egy autóban – a széltől talán védve vagy, de a jármű belseje perceken belül kihűl. És ezt a kutya is megérzi, megszenvedi.

TIPP: Mivel télen gyakoriak a sötétben tett séták, érdemes nyomkövetőt tenni a kutyus nyakörvére, hogy gyorsan rábukkanjunk, ha esetleg szem elől tévesztenénk őt az erdőben, vagy a közeli parkban. A Tractive legújabb GPS nyomkövetőjével mindig szemmel tarthatod négylábú kedvencedet.

x Promóció
x Promóció
3 zsírégető téli smoothie.

3 zsírégető smoothie

Stílusos szettek az új szezonra.

Stílusos szettek az új szezonra