in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Ne süsd meg a laptopod!

Ne süsd meg a laptopod!

A nyári hőségben nem csak mi, de az elektronikai eszközeink is szenvedhetnek. Némi odafigyeléssel azonban megelőzhető a komolyabb baj.

A legtöbb kütyüt szobahőmérsékleten való működésre optimalizáltak. Nincs is ebben semmi meglepő, hiszen életünk legnagyobb részét ezen a hőmérsékleti tartományban éljük. Vannak azonban speciális helyzetek, hideg vagy éppen forró pillanatok amikor szélsőséges helyzetekben kell hadra fognunk az eszközeinket. Ilyen lehet egy kánikulai nap.

Fontos tudnunk, hogy az eszközeink normál körülmények között is melegednek. Ezzel a hőképződéssel azonban minden esetben számolnak a mérnökök, így normál körülmények között ennek a képződő hőnek az elvezetése nem okoz problémát. Magasabb külső hőmérséklet esetén azonban romlik a hőleadás, odabent pedig nőhet a forróság. Akár 70-100 fokig is felmelegedhet a gép agya, ami, ha némi kosszal és porral is párosul, lassuláshoz, akadozáshoz vezethet. Ne süsd meg a laptopod, mert nagyon sokba kerülhet a javítás!

x Promóció

Mit tehetsz a géped védelmében?

Sokkal többet, mint gondolnád. Amelett, hogy igyekszel nem szélsőséges körülmények között használni, kis odafigyeléssel sokat tehetsz az élettartamának növekedéséért. A hűtőrendszer megfelelő működése ugyanis alapvetően befolyásolja működést. 30-40 fokban pedig különösen. Mi utalhat a gyengélkedő hűtőrendszerre? Nos az alapvető jelek a következők:

  • a megszokottnál hangosabban, zajosabban működik a ventilátor;
  • processzor csökkenti teljesítményét, lassul a rendszer
  • a laptop ok nélkül kikapcsol.

Nyaralás előtt takarítás

A legjobb megoldás a megelőzés. Évente amúgy is érdemes egyszer teljesen kitakarítani a laptopod, karbantartás nélkül, később jóval költségesebb lesz a javítás. Persze erről is találsz számos DIY videót a Youtube-on, megfelelő szakértelem nélkül azonban nem ajánlott a dolognak nekiesni. A szakszervizben számos speciális eszköz, szerszám és anyag áll a szakik rendelkezésére, amely egyetlen háztartásban sincsenek jelen “csak úgy a polcon”.

A legjobban tehát akkor jársz, ha az utazás előtt felkeresed az iCentre szervizeinek valamelyikét és alaposan és szakszerűen átnézeted és kipucoltatod a gépedet. Így a nyaralásod alatt is megbízható társad marad a kedvenc laptopod.

x Promóció
x Promóció
Ragyogó tisztaság az otthonodban.

Ragyogó tisztaság az otthonodban

Telefontöltés okosan.

Telefontöltés okosan