in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Nyári bőrápolás – alapszabályok

A nyári bőrápolás alapszabályai.

A hosszú, sötét téli hónapok után kétségtelen, hogy bőrünk rosszul felkészült a nyári napsütésre. Próbáljuk ki ezeket az egyszerű technikákat, hogy egész nyáron élettel teli maradjon a bőrünk. Íme, a nyári bőrápolás legfontosabb szabályai.

Első lépés a hámlasztás

A hámlasztás döntő fontosságú abban, hogy bőrünk állapota ne romoljon a nyári melegben. Az új szezont kezdjük egy AHA hámlasztó kúrával ez segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, és felkészíti a bőrt a melegebb, párásabb időjárásra. Érdemes folytatni a hámlasztási regimentet. Ha hetente legalább egyszer gyengéd peelinget használunk – nem csak az arcunkon, de az egész testen –, megelőzhetjük ezzel a foltokat, valamint a fakó megjelenést. A heti (nem napi) hámlasztás rendkívül jótékony hatással lehet a bőr megjelenésére és textúrájára, különösen a sejtek megújulásának elősegítése, valamint a bőr felszínén maradt szennyeződések és olajok eltávolítása lesz a fő feladata.

Hidratáljunk rendszeresen!

A hámlasztáshoz hasonlóan fontos a bőr hidratáltságának megőrzése. Váltsunk olyan hidratáló készítményekre, amelyek sokkal könnyebbek, mint a télen használtak. Nyáron egy könnyű , gél bázisú krém vagy szérum is megteszi. Ha elhanyagoljuk a bőr hidratálását, az olajmirigyek túlkompenzálnak, és több olajat termelhetnek, ami pattanásokat okozhat.

x Promóció

Alkalmazzunk SPF-et naponta

Reméljük, ez senki számára nem lesz új információ, de nem lehet eléggé hangsúlyozni. A megfelelő mennyiségű és minőségű fényvédő mindennapos alkalmazása nemcsak a nap káros sugaraitól véd meg, hanem a bőrt is élettel telivé és ragyogóvá teszi. Csak ásványi alapú SPF-et használjunk, mert ezek sokkal hatékonyabban blokkolják az UV A sugarakat, ráadásul kíméletesebbek a bőrhöz és a környezetünkhöz is.

Tegyük hűvösre

Szemkörnyékápolóinkat érdemes a hűtőszekrényben tartani a nyár folyamán. Így nem csupán a formulák stabilitásáról gondoskodhatunk, de segíthetjük ödémalehúzó képességeiket is, és a bőr felfrissülését.

További hasznos szépségápolási tippeket >>itt találsz!

x Promóció
x Promóció
Szobanövények a lakásban - így helyezd el őket!

Szobanövények a lakásban

Marie Kondo módszere - szabadulj meg a kacatoktól! Ezektől mindenképp!

Marie Kondo módszere – szabadulj meg a kacatoktól! Ezektől mindenképp