in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Őszi hajápolás – így gondozd a hajad nedves időben

Őszi hajápolás.

Sem a köd, sem pedig az őszi szitáló eső nem lesznek a frizurád legjobb barátai. De van megoldás! Őszi hajápolás praktikákkal.

A hajunk saját életét éli, önálló akarattal, amikor a páratartalom magas. Ez azért van, mert a nedvesség a levegőből a hajszálainkon csapódik ki, és ettől máris beindul a szénakazal-effektus, azaz a szöszösödés. Íme, hogyan előzhetjük meg a „bad hair day”-t.

Vasaljunk

A hajvasaló egy hajsimító krémmel kombinálva csodát tehet a tincseinkkel, ha alapvetően csak néhány hullám van a hajunkban. Szárítsuk meg hővédő spray használatával, egy körkefével húzzuk ki a tincseket, majd tegyünk rá hajegyenesítő terméket, és vasaljuk át egy nem túl forró hajvasalóval. A hajsimítónak víztaszító hatás van, így az eredmény vélhetően egész napon át ki fog tartani.

x Promóció

Ápoljunk

Mosás után mindig használjunk szérumot a hajvégekre. Ez ugyanis lezárja a kutikulát, a hajszálak külső rétegét elsimítja, így a kinti nedvesség nem tud bejutni a hajszálak belső rétegébe, de a belső, jó nedvesség bent marad. Így a szálak hidratáltak és védettek maradnak. Kerüljük a szilikonos termékeket, mert azok lelapíthatják a volument.

Mossunk gondosan

Mint a szépségápolásban minden, ez is az alapoknál kezdődik. A száraz, nem megfelelően mosott és ápolt haj sérülései azok, amik óriási szalmakazallá változtatják nedves időben a hajkoronánkat. Épp ezért használjunk a hajtípusunknak megfelelő sampont és balzsamot, és a törölközővel ne dörzsöljük a hajszálakat, mivel azok megtörhetnek a durva bánásmódtól.

Zselézzünk

Nedves időben a hajzselé biztosabb tartást nyújthat, mint a hajlakk. Ez utóbbi ugyanis a nedvességgel érintkezve ragacsossá válik, míg a zselé – ami amúgy is vízbázisú – csupán „hígul” kicsit. Göndör hajat kifejezetten érdemes zselével formázni – nagyon szép, fényes loknikat érhetünk el így, a szöszhalom helyett.

x Promóció
x Promóció
Törzsizomzat edzése.

Miért fontos a törzsizomzat erősítése?

Hatékony takarítás - így lesz az!

Hatékony takarítás – így csináld!