in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Őszi túrázás – így indulj el!

Őszi túrázás - tippek.

Az őszi túrázás gyakran jobb lehet, mint a nyári, hiszen nem kell megküzdenünk a hőséggel és a tűző nappal.

Csendes ösvények, bátrabban közlekedő vadállatok napközben, gyönyörű őszi színek és a lehullott levelek ropogása… mindez csak néhány ok, amiért az őszi túrázást mindenképpen érdemes kipróbálni. Ám ha azt tervezed, hogy ősszel indulsz neki a természetnek és a népszerű túraútvonalaknak, mindenképp fogadd meg az alábbi tippeket, hogy felkészült légy.

Rövidebb napok

Ősszel fokozatosan rövidülnek a nappalok. Ez azonban nem ok az aggodalomra, csupán azt jelenti, hogy a vadon élő állatok korábban aktivizálódnak alkonyatkor, így nagyobb esélyed van arra, hogy találkozz velük az ösvényen. És persze gyönyörködhetsz a híres őszi naplementékben is. A rövidebb napokra való tekintettel azonban érdemes extra felszerelést pakolni a hátizsákba: a fejlámpa vagy zseblámpa és az extra ruha jó szolgálatot tesznek majd, ha csökken a fény és esik a hőmérséklet.

x Promóció

Hirtelen változó időjárás

Az őszi időjárás meglehetősen változékony lehet, de ez nem jelent problémát, ha megfelelően csomagolsz. Egy nap alatt akár négy évszak időjárása is jelentkezhet, ezért mindig érdemes vízálló nadrágot és kabátot csomagolni. Emellett – ha komolyabb túrára indulunk – jó ha van nálunk tartalék cipő és száraz zokni is.

Megfelelő felszerelés

Az őszi túrázáshoz megfelelő felszerelés a vízálló ruháktól kezdve a tartalék zoknin át a térképig és az iránytűig terjedhet. A térképolvasás és az iránytű használata nagyon értékes készségek lehetnek az őszi túrázás során, mivel a hegyekben rosszabbak lehetnek a látási viszonyok.

Napvédelem

Őszi túrázás közben is le lehet égni a napon. Nem kell túl meleg ahhoz, hogy zavarónak érezzük a napsütést. A napszemüveg és a naptej elengedhetetlen kellékek minden évszakban.

+TIPP: Jó társ lehet túr közben a minden idők legmasszívabb és legsokoldalúbb Apple Watch-a, az Apple Watch Ultra, amelyet kifejezetten felfedezőtúrákhoz, kaland- és állóképességi sportokhoz terveztek. Űrtechnológiai minőségű titánból készült tok, akár 36 órás üzemidő, sokoldalú mérőszámok a mozgáshoz, több­sportos edzések, újratervezett Iránytű app útpontokkal és Visszakövetés funkcióval – ez a készülék garantáltan nem hagy cserben az erdő sűrűjében.

x Promóció
x Promóció
Divatos őszi csizmák.

Divatos őszi csizmák

Tarts rendet az íróasztalon.

Így tarts rendet az íróasztalodon!