in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Pigmentfoltok, viszlát! Így számolj le velük

Pigmentfoltok eltüntetése.

A hiperpigmentáció gyakori tünet, és számos különböző kezelési lehetőséggel lehet harcolni ellene.

A hiperpigmentáció olyan állapot, amely a bőr foltosodását, sötétedését okozza vagyis megjelennek a pigmentfoltok. Az öregségi és a terhességi pigmentfoltok is a a hiperpigmentáció gyakori típusai. Ezt a pattanások utáni hegektől kezdve a nap okozta károsodásokon át a hormonális ingadozásokig sok dolog okozhatja. Érdekes, hogy a sötétebb bőrtónussal rendelkezők hajlamosabbak rá, mint a világos bőrűek. A pigmentfoltok eltüntetését vagy halványítását célzó termékek majdnem mindegyike fényérzékeny vagy fényérzékenyíti a bőrt, ezért télen érdemes bevetni ezeket. Mutatjuk, melyek a leghatékonyabbak

Savak – otthoni használatra

Az AHA-savak a bőr felső rétegének hámlasztásával, annak megújításával hatnak. Amikor hámlasztunk, új bőrsejtek keletkeznek, hogy átvegyék a régiek helyét. Ez a folyamat segít kiegyenlíteni a bőrtónust, és összességében simábbá teszi azt. Sok hámlasztó sav vény nélkül kapható a szépségápolási üzletekben és drogériákban. A népszerű lehetőségek közé tartoznak: az alfa-hidroxisavak, mint például a glikolsav, tejsav; az azelainsav, és a C-vitamin (l-aszkorbinsav formájában).

x Promóció

Retinoidok

Az A-vitaminból származó retinoidok a legrégebben használt és leghatékonyabb, vény nélkül kapható bőrápolási összetevők közé tartoznak. Kis molekulaszerkezetük lehetővé teszi, hogy mélyen behatoljanak a bőrbe, és kezeljék a felhám alatti rétegeket. Szintén a sejtmegújulást stimulálják, ezáltal halványítják és egyenlítik ki a bőrtónust.

Bőrvilágosító krémek

A bőrvilágosító hatóanyagok Ázsiából érkeztek hozzánk, és azt ígérik, amit a nevül elárul róluk: hogy világosabbá teszik a bőrt, azaz ebben az esetben a hiperpigmentáció által érintett területet. A vény nélkül kapható bőrvilágosító termékekben található gyakori összetevők az édesgyökér kivonat és a B-3-vitamin, más néven niacinamid. A világosító krémek vagy gélek a legjobban a melazma vagy az öregségi foltok esetében működnek.

x Promóció
x Promóció
Hitek és tévhitek a haj ápolásáról.

Hitek és tévhitek a haj ápolásáról

Szépségtipp, amire esküsznek a sztárok.

Szépségtipp, amire esküsznek a sztárok