in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Praktikus és mutatós konyhapult

Szép és praktikus konyhapult.

A konyhapultok kétfélék lehetnek: vagy túl kicsik, és akkor kevés hely marad mindennek, vagy pedig túl nagyok, amelyek viszont vonzzák a kacatokat és a rendetlenséget.

Íme öt tipp, amely segít abban, hogy konyhapult nálad rendezett és tiszta maradjon, függetlenül annak méretétől.

Tartsd minél üresebben

Mindig törekedj arra, hogy konyhapult a lehető legtisztább és legüresebb legyen. Ne hagyd például, hogy a papírtörlő értékes pultterületet foglaljon el. Ehelyett rejtsd el őket a hűtőszekrény vagy a szekrények tetején, vagy akaszd fel őket a falra erősített tartóra. És ha a konyhádban van erre hely, üres falfelület, szerelj fel polcokat a tárolásra, hogy ezzel is értékes pulthelyet szabadíts fel.

x Promóció

Tarts egy nagy kacatos tálat

Ha a konyhapultod a véletlenszerű kacatok, papírok és egyéb tárgyak tárolója, helyezz el egy gyűjtőtálat a pult egyik sarkában, ahol mindezeket tárolhatod. Körülbelül hetente válogasd át ezt a gyűjteményt, és dobd ki, ami már nem kell. Azt is megfontolhatod, hogy bevezess néhány új szervezési szokást, például egy külön levéltartót vagy egy tégelyt az aprópénznek, hogy a pulton ne halmozódjon fel a rendetlenség.

Oszd fel a pult helyét

A rendezettség érdekében gondolatban oszd fel a konyhapultot szekciókra. Például az étkezéshez közeli részen elhelyezheted a gyümölcstálat, míg a tűzhely melletti részen a főzőedényeket és a gyakran használt fűszereket. Így minden tárgynak, amit a konyhapulton tartasz, meglesz a helye, ahol könnyen megtalálod. Az ilyen stratégiai szervezés pedig összességében rendezettebbé teheti konyhád megjelenését.

Használj függőleges tárolókat

Ahelyett, hogy egy fiókot nagy és szabálytalan alakú főzőeszközökkel, például spatulákkal és szűrőkkel zsúfolnál tele, tárold az ilyen eszközöket függőlegesen egy vázában, befőttesüvegben vagy akasztókon. Így láthatóak és könnyen előkaphatók lesznek, amikor szükség van rájuk. Az evőeszközöket is tárolhatod így, ami szükségtelenné teszi a fiókelválasztók használatát. Az evőeszközökkel teli edényt pedig alkalmi étkezésekhez egyszerűen az asztalra teheted ahelyett, hogy minden személynek egyenként osztogatnád őket.

Ötvözd a hasznosat a széppel

Minden konyha díszének számítanak az ablakban zöldellő fűszernövények, ráadásul rendkívül hasznosak is. Igen ám, de a sima, boltban vásárolt verziókat igen nehéz hosszútávon életben tartani. A Prét á Pousser Modulo beltéri okos szobakertjével viszont évszaktól függetlenül az otthonodban termesztheted saját fűszernövényeidet, salátáidat és mini zöldségeidet. A csomag tartalma 4 darab cserép és növénykapszula tápanyagokban gazdag földdel, dekoratív, fenntartható erdőkből származó bükkfa kerettel és egy energiatakarékos LED fényforrással, amely az alkalmazáshoz csatlakozva egyéni beállításokkal alkalmazkodik a te és növényeid igényeihez. Ráadásul dizájnelemnek sem utolsó!

További tippeket a jól szervezett otthonhoz itt találsz.

x Promóció
x Promóció
A gyaloglás fiatalít! Mennyi az ideális lépésszám?

A gyaloglás fiatalít! 

Gyorsabb anyagcsere.

4 pozitív szokás, a gyors anyagcsere érdekében