in ,

Elvesztette a ragyogását? Arcbőr ápolási praktikák

ragyogó bőr

A beszürkült, hámló, esetleg kipirosodott arcbőrrel leggyakrabban a hideg évszakokban találkozunk. A hideg szél, valamint a benti, száraz fűtött levegő felborítják a bőr egyensúlyát, aminek következtében arcunk kiszárad, feszül, viszket. Talán vizet sem fogyasztasz eleget… Mindezek alól a pattanásos bőrrel rendelkezők sem kivételek, mivel a vízvesztés náluk is gyakran bekövetkezik, amitől a sejtek olajtermelése magasabb fokozatra kapcsol, és súlyosbodik a bőrprobléma.

A jól felépített rutin mellé érdemes arcpakolásokkal kísérletezni, mivel ezek nagy mennyiségben tartalmaznak jótékony hatóanyagokat

Hogyan használjuk az arcmaszkokat?

Kétnaponta tegyünk fel egy hidratáló arcmaszkot. Ezeknek a maszkoknak általában a hialuronsav a legfontosabb hatóanyaguk, erre a vízmegkötő molekulára minden bőrtípus jól reagál. Ezzel az összetevővel akkor sem tudjuk „túlápolni” az arcbőrünket, ha mindennap használjuk magas koncentrációban.

x Promóció

A téli bőrápolásnak másik fontos szereplői az éjszakai maszkok, amelyek szintén Ázsiából kerültek bele a nyugati bőrápolási rutinba. Ezek éjszaka, alvás közben fejtik ki a hatásukat, ami azért is jó, mert este tíz és hajnali négy között újul meg a legintenzívebben a bőrünk, és a fő méregtelenítési folyamatok is ekkor zajlanak. Télen két fajtát javaslunk használni, váltogatva: a fakó arcbőr ellen küzdő, ragyogásfokozó, hámlasztó hatással bíró éjjeli maszkot, és a gazdagon tápláló, lipidpótló, regeneráló maszkokat. Az éjszakai maszkoknak létezik olyan variánsuk, amely egyben éjszakai krém is, de olyan termék is elérhető, amelyet az éjszakai krém fölé ajánlott felvinni. Ez nem csupán táplál, de védőréteget is képez a bőrön, amely segíti a hatóanyagok jobb hasznosulását. A pattanásos arcbőrrel rendelkezők keressék a niacinamid, illetve szalicilsavas hatóanyagú maszkokat.

Arcbőr tuning: több maszkot egyszerre!

A „multimasking” technikájának a lényege, hogy egyszerre az ápolás egyszerre feleljen meg a kombinált arcbőr különböző területeinek. A kombinált bőrtípus általában T-vonalban zsíros, az orcákon, szem alatti részen viszont száraz, vízhiányos – természetes hát, hogy ezek a felületek más-más igényeket támasztanak a maszkok felé, és nincs olyan csodaszer, ami az egymásnak ellentmondó elvárásokat egyszerre ki tudná elégíteni. Gyönyörű hatást tudunk viszont elérni, ha T-vonalba felteszünk egy tisztító, pórusösszehúzó iszapmaszkot, az orcákra hidratáló, ceramidos pakolást, szemeink alá pedig feldobunk egy feszesítő hidrogél szemmaszkot. A multimasking nagyon divatos a közösségi oldalakon – mindenképp töltsünk fel magunkról így egy selfit, majd gyönyörködjünk a végeredményben.

x Promóció
x Promóció
Elhanyagolt izomcsoport

Három izomcsoport, amit nem edzünk eleget

7 tipp, hogy könnyebben menjen a költözés