in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Rezsicsökkentés kisokos, így spórolj a számlákon!

Rezsicsökkentés okosan.

Mivel a családi költségvetés nagy részét az energiaszámlák teszik ki, érdemes megkeresni a módját annak, hogyan csökkenthetjük a gáz- és villamosenergia-felhasználást.

Egy átlagos otthonban, ahol négy ember él, jelenleg 13 elektronikus készüléket használnak (beleértve a tévéket és a laptopokat is). Ez hatalmas ugrás 1990-hez képest, amikor jellemzően csak négy készüléket használtak. Felmérések alapján a legtöbb energiát este hat és kilenc között használja el egy háztartás, ami nem csoda, hiszen akkor tartózkodunk otthon. Íme néhány tipp, amivel csökkentheted az energiafogyasztásodat. Rezsicsőkkentés kisokosunk következik!

Használd okosan a világítást

Kapcsold ki a mennyezeti lámpákat, és használj asztali lámpákat, szekrény és pult alatti világítást a munkához valamint a konyhában. Máris sokat tettél a rezsicsökkentés érdekében!

x Promóció

Húzd ki a nem használt elektronikai eszközöket

A készenléti energia egy átlagos háztartás éves villamosenergia-fogyasztásának 10%-át is kiteheti. Ha kihúzod a nem használt elektronikai eszközöket, évente jó pár forintot megtakaríthatsz.

Hagyd ki a mosogatógép hőszárítási fázisát

Az hőszárító üzemeltetése drága. Ha kikapcsolod, jelentősen csökkenhet a fogyasztásod. A nyári melegben gyorsan megszáradnak az edények, télen a felszálló pára jót is tehet a száraz levegőjű lakásnak.

Használd ki a mikrohullámú sütőt

A mikrohullámú sütő 15 perc alatt elvégzi ugyanazt a munkát, amit a sütő 1 óra alatt.

Szerelj fel egy intelligens termosztátot

Az intelligens termosztátok hatékonyabbá tehetik a fűtést. Megtanulják, hogy mennyi időbe telik otthonod kifűtése, így pontosan a megfelelő időben tudják a megfelelő hőmérsékletet biztosítani. A telefonodról is vezérelhetők, ami azt jelenti, hogy nem kell majd hideg otthonba hazatérned. A Netatmo okos termosztát például távolról szabályozható fűtéssel csökkenti a háztartás energiafogyasztását. A kifinomult tervezésnek köszönhetően használhatod okostelefonokkal és más okoskészülékekkel összekötve is. Bárhol és bármikor ellenőrizheted és módosíthatod a fűtést az okostelefonodról, tabletről vagy laptopról.

Védekezz a huzat ellen

A rosszul záródó nyílászárók miatt nyáron pillanatok alatt túlmelegedhet a lakásod, télen viszont a huzat miatt sok hőt veszíthet, ami csábítóbbá teszi a fűtés felpörgetését. A huzatelzárók vagy a huzatszigetelő készletek jó megoldást jelentenek ennek megelőzésére.x Promóció
x Promóció
10 applikáció, ami segít a fogyásban.

A 10 legjobb alkalmazás, ami segít a fogyásban

Apple Wtch rajongó sztárok.

Sztárok, akik rajonganak az Apple Watch-ért