in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Sapka vs. frizura

Sapka vs. frizura? Így óvd meg a hajad!

Hiúság ide vagy oda, van az a hideg, amikor nem bírjuk sapka nélkül. Igen ám, de mit tehetünk, hogy a frizuránk a kedvenc kötött sapkánk levétele után is jól nézzen ki?

A sapka anyagától, fazonjától és vastagságától függően a következő forgatókönyvek lehetnek ismerősek a számunkra a sapka levételét követően: minden szál hajunk égnek áll az elektromosságtól, vagy a laza hullámok és mutatós volumen, amit a tincseinkbe szárítottunk már sehol sincs, hajunk bánatosan tapad a fejbőrükhöz.

Az alábbi tippekkel mindkettőt megelőzhetjük és gondoskodhatunk arról, hogy a hajzuhatagunk épp olyan jól mutasson sapka után, mint sapka előtt.

x Promóció

Válasszunk okosan volumennövelő termékeket

Kerüljünk mindent, amiben szilikon van, mert a szilikon és a száraz levegő nem jó páros: azonnal röpködni fognak tőlük a hajszálaink – még sapka se nagyon kell hozzá. Válasszunk inkább hidratáló összetevőkben gazdag texturizáló krémeket, a formázás után pedig rögzítsük bátran a frizurát hajlakkal. Nem kell aggódni: a mai hajlakkoktól nem lesz olyan ragacsos a végeredmény, mint azoktól, amiket anno anyáink használtak.

Trükközzünk a választékokkal

Mielőtt felvennénk a sapkát, válasszuk el a hajunkat pont annak az ellenkező oldalán, mint ahová a választékunk természetesen esik (vagy ahová szárítottuk). Így a sapkalevétel után a helyükre hullanak a tincsek, és nem lapul le a hajzatunk.

Vigyázzunk a vonalakkal

Ha túl szoros a sapka vagy a kalap, semmiképp ne húzzuk azt a homlokunkba, mert nyomot hagyhat, belevésheti a peremét a bőrünkbe. A hajunkat is megnyomhatja, ezért érdemes egy apró zsebfésűt magunknál tartani, mert az ilyen típusú malőröket némi finom tupírral pikk-pakk eltüntethetjük.

x Promóció
x Promóció
Óvd a bőröd, téli bőrápolás.

Óvd a bőröd a téli szezonban is!

Téli depresszió.

Téli depresszió, viszlát!