in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Hasznos segítőtárs a konyhában: iPad

iPad

Íme néhány tipp, hogyan válhat az iPad a leghasznosabb konyhai segédeszközzé.

Akár szenvedély, akár kipipálandó feladat számodra a főzés, egy jó segítőtárs mindig elkél a konyhában. Lehet, hogy eddig eszedbe sem jutott, hogy az iPaded számos módon hasznosítható ezen a területen is: többek között receptötleteket nyújthat, és különböző okos applikációkkal gondoskodhat arról, hogy azok jól is sikerüljenek. És ami a legjobb, hogy mindehhez kellemes háttérzenét is szolgáltat a konyhai tevékenykedésedhez.

Íme, hogyan teheted a leghasznosabbá az iPadedet a konyhában!

x Promóció

Kapcsold ki az elalvás funkciót!

Ez a legrosszabb: éppen az ételkészítés közepén vagy – piszkos kezekkel –, és amikor megnéznéd a recept következő lépését, azt veszed észre, hogy az iPad kikapcsolt. Az akkumulátor élettartama szempontjából jó ötlet, ha az iPad kijelzője egy meghatározott idő után elalszik, de ha ő súgja a receptet, érdemes arra az időre kikapcsolni ezt a funkciót.

Tölts le egy jó időzítő alkalmazást!

Az iOS rendelkezik beépített időzítővel, de ha komplex vasárnapi ebédet főzöl és még torta is készül a sütőben, ez bizony több időzítőt igényel. Számos ingyenes iPad-alkalmazás létezik, amelyek több időzítőt is futtatnak párhuzamosan. Ilyen például a Timer Plus alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy felcímkézd az időzítőket, így tudod, hogy az egyes riasztások mit jelentenek.

Beszélgess Sirivel!

Siri segíthet tisztán tartani az iPadet. Ha például azon gondolkodsz, hogy hány evőkanál van egy csészében, ahelyett, hogy a Safariban vagy a Google kereső alkalmazásban koppintgatsz, kérdezd meg Sirit. Ugyanígy segíthet az amerikai mértékegységek „magyarításában” is.

Minden recept egy helyen!

Az iPad remek e-olvasó is. Az iBooks áruházban biztosan megtalálod a kedvenc szakácskönyvedet, és de a Kindle könyveket is olvashatod az iPadeden. Persze receptes alkalmazások tömkelege közül válogathatsz, mint például a Paprika recipe Manager, a Cookpad, vagy a közkedvelt gasztrooldal, a Nosalty appja.

+TIPP: Fontos, hogy iPaded biztosan álljon a konyhapulton, hiszen így a te dolgod is egyszerűbb lesz, és a gépet is könnyebben meg tudod védeni a váratlan balesetektől. Szóval az, hogy nekitámasztod a cukortartónak, nem jó megoldás – helyette válassz egy olyan tokot, ami kihajtható, és tartóként is funkcionál. Kedvenceink a SPECK Balance Folio iPad-tokjai.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Minimalista divat mindenkinek.

Az idei nyár legjobb minimalista trendjei

Miért fontos az eredeti alkatrész?

Miért fontos az eredeti alkatrész?