in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Készíts vonzó selfie-t!

Lőttél egy egész sorozatot magadról, de egyik kép sem tetszik? Nem veled van a baj, a technikáddal. Mutatjuk a legfontosabb szabályokat, amelyeket érdemes lesz a selfie készítése során betartanod.

Saját magunk fényképezése szórakoztató módja lehet az aktuális hangulatunk kifejezésének, megörökíthet egy emlékezetes pillanatot, vagy éppen világgá kürtölhetjük vele, ami éppen történik velünk. Baj csak akkor van, a selfiesorozatból egyetlen fotó sem megy át a szűrőn, azaz egyik sem tetszik. Persze fontos, hogy jó minőségű kamerákkal felszerelt telefonnal dolgozz, mint pl. az új iPhone 13. Ha a technika adott, ne aggódj! Van néhány apró szabály, amit, ha betartasz, tetszetősebb fotókat készíthetsz magadról.

Ismerd meg a szebbik arcod!

Mindannyiunknak van egy bizonyos oldala vagy szöge, amelyről úgy gondoljuk, hogy sokkal jobban néz ki a szelfikben, és sokkal „fotogénebb”, mint a többi. Ha még nem találtad meg a sajátodat, próbálj meg mozogni a kamera előtt, készíts sok fotót magadról! Ezután válaszd ki azokat, amelyek a legjobban tetszenek, és emlékezz vissza arra, hogyan helyezted el a kép készítésekor a telefont, illetve hogyan fordítottad el az arcod. Ez lesz a te “szebbik” arcod!

x Promóció

Találd meg a fényt

A fotózás során a legtöbb a fényen múlik. Csodálatossá teheti az arcod, vagy teljesen tönkreteheti a kép arányait. Azt mondják, hogy természetes fényben lehet nagyszerű szelfiket készíteni. Nos, valóban készülhetnek szép képek természetes fényben is, de egyáltalán nem mindegy milyen erős a fényforrás, vagyis a déli órákban nem lesz szép a végeredmény. A mesterséges fények használatakor viszont fontos, hogy megfigyeljük a fény irányát, honnan, hová tart. Csúnya, torzító árnyékokat kaphat az arcod, ha a fény rossz felől érkezik. Fokozottan figyelj arra, hogy a fények és az árnyékok kiemelik-e a szemed alatti táskákat vagy sem!

Magasabbra a kamerát

Ha fentről lát a kamera vékonyabb lesz az arcod és a tested, és aminek sokan örülnek majd, nagyobb a szemed. Emeld meg a telefont annyira, hogy az alsó rész a szemeddel vagy a homlokoddal legyen egy magasságban, tágra nyitott szemek, kissé felhúzott szemöldök és mehet is a selfie! A telefon megfelelő elhelyezésében nagy segítségedre lehet egy megbízható kamera állvány is. A Pivo Pod Red pont ilyen. A kissé oldalról készített selfi szintén jótékony hatással lehet az arcvonásokra. Ha a szög megfelelő, gyönyörű állkapocsvonalat kaphatunk.

Mosolyogj!

Bizonyára barátságosnak és boldognak szeretnél tűnni a selfie-den. Úgyhogy ahelyett, hogy megpróbálnál (mű)mosolyt csalni az arcodra, gondolj inkább valamire, ami valóban mosolyra késztet. Húzz elő egy csodálatos emléket a kincsesládádból, éld át újra, és ígérjük, hogy gyönyörű lesz a mosoly a selfie-den!

Figyelj a szádra

A száj és az ajkak nem lehet merevek – általában ezt nem találjuk szépnek. De az is furcsának tűnhet, ha túlságosan nyitott szájjal próbálsz természetesnek ható selfie-t készíteni. Tartsd úgy a szád, mintha azon keresztül vennéd a levegőt. Így lesz a legvonzóbb!

x Promóció
x Promóció

Tippek a fenntartható vásárláshoz

krimisorozat - iPhone

Okos appok home office-ban