in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Stressz helyett takaríts

Takarítás a stressz ellen.

Bizonyított tény: a takarítás segít a stressz levezetésében, és jó hatással van a hangulatunkra.

Egy hosszú irodai nap után a takarítás a legutolsó dolog, amit a stresszoldás érdekében tenni szeretnénk? Érthető, ám megfontolandó. Sokan a takarítást inkább a fáradsággal, mint a kikapcsolódással azonosítják – nyilvánvaló okokból kifolyólag –, holott számos bizonyíték van arra, hogy a takarítás segít a stressz oldásában.

A takarítás rendet hoz, és rend nyugtató hatással van a pszichénkre

Lássuk be: a rendetlenség stresszes tud lenni. Egy olyan otthonba besétálni, ahol minden felületen papírhalmok vannak, elpakolásra várnak a ruhahalmok, és véletlenszerűen szétszórt tárgyak hevernek a padlón, más érzés, mint egy nett kis lakásba hazatérni. Ezt a különbséget zsigerileg is érezhetjük.

x Promóció

Bár a legtöbben kívánjuk a rendezett otthoni környezetet, túl sokan élünk olyan rendetlenségben, amely stresszt okoz nekünk. Ha elrámoljuk a kupit, csökkentjük a stresszt.

Takarítás mint meditáció

Bár egy nagytakarítás végeredménye – egy szép és tiszta otthon – nagyszerű stresszoldó lehet, a takarítás tevékenysége önmagában is stresszkezelési technika lehet. Ha a takarításba beépítjük a tudatos jelenlét, a mindfulness technikáját, a munka tulajdonképpen egyfajta meditáció lehet, így a befejezés után sokkal nyugodtabbak leszünk.

Takarítás mint buli

Ha nem vagyunk az a típus, aki takarítás közben zen-állapotba kerül, miért ne menjünk a másik irányba, és alakítsuk a takarítás élményét egy mini bulivá? A zenének számos csodálatos stresszoldó hatása van, és a takarítás közbeni zenelejátszás sokkal élvezetesebbé teheti a tevékenységet. Takarítás közben játsszuk kedvenc táncolós zenénket, és még az is lehet, hogy gyorsabban dolgozunk és hamarabb végzünk.

TIPP: Dobd fel az élményt egy kiváló minőségű fülhallgatóval! Az új Apple AirPods térbeli hangzásával körülölelnek a hangok, adaptív hangszínszabályzása a füledhez hangolja a zenét. Emellett izzadság- és vízálló, így egyszerűen mesés élmény használni.

Mesés illatok

Az illatok és a mentális egészség között jól ismert és régóta fennálló kapcsolat van, például az aromaterápia segíthet csökkenteni a szorongást és a stresszt. Bizonyos illatoknak különleges hatása lehet az elmére és a testre is, például a levendula köztudottan alvást segítő hatású, és tökéletes illat a hálószobákban. Egy rossz levegőjű szoba nem lesz pozitív hatással a mentális egészségre, ellentétben a tisztaság friss illatával.

TIPP: Dobj be okos segítséget a takarításhoz. Míg te ágyneműt cserélsz és port törölsz, bízd a padlót az Anker RoboVac 35c robotporszívóra. Az okos kis gépezet három pontos tisztítórendszerrel, 1500Pa szívóteljesítménnyel, három tisztítókefével, érintőpanellel, Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilitással rendelkezik. Töltésenként akár 100 perces takarítási időt is bír.

x Promóció
x Promóció
Bőrápolási rutin.

4 tévhit az őszi bőrápolási rutinról

Nem megy jól az alvás?

3 jel, ami arra utal, hogy nem megy jól az alvás