in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Szépségtipp, amire esküsznek a sztárok

Szépségtipp, amire esküsznek a sztárok.

Katalin hercegné és Cindy Crawford is alkalmazza.

Mindenkinek – hírességeknek és hétköznapi halandóknak egyaránt – megvannak a kedvenc szépségrituáléik, ám mivel a sztárok a világ vezető szakembereivel dolgoznak együtt, érdemes ellesni tőlük egyet s mást. A hírességek szépítkezésre bevetett módszereik között vannak persze olyanok is, amelyek drága krémeket vagy eszközöket igényelnek, de vannak filléres trükkjeik is. Ezek közül talán ez a szépségtipp a legegyszerűbb, a legkönnyebben rutinba építhető, és a leglátványosabb eredményt ígérő.

Nagyanyáink is tudták

A szép bőr alapja a tisztításnál kezdődik – ezt reméljük, ma már senkinek nem kell bővebben megindokolnunk. Tisztításhoz nem elég a sima langyos víz, hiszen – főként ha sminkelünk is – a bőrünkön olyan szennyeződések gyűlnek fel a nap végére, amelyek csak zsírban oldódnak. Viszont ezt a zsiradékot sem hagyhatjuk a bőrünkön, ezért az olajos arctisztítót is le kell majd mosni valamivel. És itt jön a képbe Katalin és Cindy Crawford esti szépségrituáléjának egyik kedvenc és sarkalatos pontja, azaz eszköze: a frottírkendő.

x Promóció

A módszer ősrégi: nagyanyáink is használták már korábban, amikor nem ömlött korlátlanul a melegvíz a zuhanyból, és egy mosdótálnyi langyos vízből kellett megoldani a tisztálkodást. Fogtak egy mosdókendőt, beszappanozták, átmosták vele az egész testet az arccal kezdve (ami a legtisztább volt) a legkoszosabb testrésszel bezárólag, majd kiöblítették a kendőt, és tiszta vízzel letörölték magukról a szappant.

Arclemosásnál ugyanezt a módszert alkalmazza több híresség is Hollywoodban – vagy a Kensington-palotában. Egy olajosan induló, vízzel elegyedve pedig habzóvá váló, kétfázisú arclemosóval alaposan átmasszírozzák az arcukat, különösen nagy gondot fordítva a szemkörnyékre és a sminkelt területekre, majd egy kisebb frottírkendőt megnedvesítenek, kicsavarnak, és ezzel törlik le az arcukról, szemkörnyékükről a sminket, szennyeződéseket. Utána bő vizes kendővel még párszor jó alaposan átdörgölik az egész arcot, nyakat és dekoltázst is belevéve.

Szépségtipp, amire esküsznek a sztárok.

Előnyei

A módszer előnye, hogy környezetbarát, nem látja több vattakorong a sminklemosás kárát, illetve az, hogy gondoskodik a nagyon alapos tisztításról. Mivel az utolsó lépés egy tiszta vizes arctörlés a kendővel, egészen biztosan nem marad a bőrön sem szennyeződés, sem pedig az arclemosó maradéka. Emellett ugye hámlasztónak sem utolsó a durvább frottíranyag, az elhalt bőrsejteken is letörli, illetve felpezsdíti a vérkeringést, javítja a vérellátást, frissíti az arcbőrt.

x Promóció
x Promóció
Pigmentfoltok eltüntetése.

Pigmentfoltok, viszlát! Így számolj le velük

Gondoltad volna, hogy az okostelefonod árthat a bőrödnek?

Gondoltad volna, hogy az okostelefonod árthat a bőrödnek?