in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Teával a hasi zsír ellen?

Hasi zsír elleni tea.

A teák világszerte kedvelt italok, ráadásul egyes kutatások szerint, bizonyos fajtáik a hasi zsír ellen is hatékonyak. Válassz közülük kedvedre!

Az aromás italt leggyakrabban a Camellia sinensis, egy Ázsiában őshonos örökzöld cserje fajtájának leveleiből készítik. A tea fogyasztását számos egészségügyi előnnyel hozzák összefüggésbe, többek között a sejtek károsodás elleni védelmével és a szívbetegségek kockázatának csökkentésével. Egyes tanulmányok ugyanakkor megállapították, hogy a tea fokozhatja a fogyást, és segíthet a hasi zsír elleni küzdelemben is. Az alábbiakban a hat legjobb teát mutatjuk be, amelyek segíthetnek a hasi zsír kialakulása elleni küzdelemben, ráadásul finomak is.

Hasi zsír elleni tea.

Zöld tea

A zöld tea az egyik legismertebb teafajta, és számos egészségügyi előnnyel hozzák összefüggésbe. Emellett az egyik leghatékonyabb tea a fogyás szempontjából is. Jelentős bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a zöld tea a testsúly és a testzsír csökkenésével is összefüggésbe hozható. Egy 2008-as vizsgálatban 60 elhízott ember 12 héten át követett egy standardizált étrendet, miközben rendszeresen fogyasztottak zöld teát vagy placebót. A vizsgálat során azok, akik zöld teát ittak, 3,3 kg-al több súlyt veszítettek, mint a placebocsoport.
Ennek oka az lehet, hogy a zöldtea-kivonat különösen magas katekin-tartalmú, a természetben előforduló antioxidánsokban, amelyek fokozhatják az anyagcserét és a zsírégetést. Ugyanez a hatás érvényes a porított zöld teára, amely ugyanazokat a jótékony összetevőket tartalmazza, mint a hagyományos zöld tea.

Összegezve:
A zöld tea magas a katekin nevű antioxidánsok egy típusában, és összefüggésbe hozták a fogyással és a zsírégetéssel.

x Promóció
Zöld tea.

Fekete tea

A fekete tea több oxidáción ment keresztül, mint más fajták, például a zöld, fehér vagy oolong teák. Az oxidáció során a tealevelek a levegőnek vannak kitéve, ami barnulást eredményez, ami a fekete tea jellegzetes sötét színét okozza. A fekete teának számos típusa és keveréke létezik, köztük olyan népszerű fajták, mint az Earl Grey és az angol reggeli.

Egy amierikai kutatás szerint napi három csésze fekete tea három hónapon át történő fogyasztása jelentősen segítette a fogyást. A kuatatók úgy vélik, hogy a fekete tea magas a flavon tartalma segíthette az alanyokat. A falvonok egyfajta növényi pigmentek, amelyekn antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

Egy másik kísérlet 4280 felnőttet követett 14 éven keresztül. Azt találták, hogy azoknál, akiknek az élelmiszerekből és italokból, például a fekete teából magasabb volt a flavonbevitelük, alacsonyabb volt a testtömegindexük (BMI), mint azoknak, akik kevesebbet fogyasztottak ebből az antioxidánsból.

Összegezve:

A fekete tea magas flavontartalmú, és összefüggésbe hozták a testsúly, a BMI és a derékkörfogat csökkenésével.

Hasi zsír elleni tea.

Oolong tea

Az Oolong tea egy hagyományos kínai tea, amelyet részben oxidáltak, így oxidáció és szín tekintetében a zöld tea és a fekete tea között helyezkedik el. Gyakran leírják, hogy gyümölcsös, illatos aromával és egyedi ízzel rendelkezik, bár ezek az oxidáció mértékétől függően jelentősen változhatnak. Számos tanulmány kimutatta, hogy az oolong tea a zsírégetés javításával és az anyagcsere felgyorsításával elősegítheti a fogyást.
Egy vizsgálatban 102 túlsúlyos ember hat héten keresztül naponta ivott oolong teát, ami segíthetett mind a testsúlyuk, mind a testzsírjuk csökkentésében. A kutatók szerint a tea ezt úgy érte el, hogy javította a szervezet anyagcseréjét.
Egy másik vizsgálatban férfiaknak három napon keresztül vizet vagy teát adtak: a vízzel összehasonlítva az oolong tea 2,9%-kal növelte az energiafelhasználást, ami átlagosan napi 281 kalória etégetésnek felel meg.

Zsír elleni tea.Összegezve:
A tanulmányok azt mutatják, hogy az oolong tea segíthet a testsúly és a testzsír csökkentésében az anyagcsere fokozása révén.

Fehér tea

A fehér tea azért emelkedik ki a többi teafajta közül, mert minimálisan feldolgozott, és akkor szedik, amikor a teanövény még fiatal. Az íze is nagyon különbözik a többi teafajtától, enyhén édes.

A fehér tea szintén segíthet a fogyás és a testzsírcsökkentés terén is.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a fehér tea és a zöld tea hasonló mennyiségű katekint tartalmaz, ami segíthet az anyagcsere fokozásában. Ugyanakkor kimutatták, hogy a fehér tea kivonata fokozta a zsírsejtek lebontását is, miközben megakadályozta az újak képződését.

Összegezve:
Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a fehét tea fogyasztása is segíti az anyagcsere helyes működését.

Hasi zsír elleni tea.

Puerh tea

A pu’er vagy pu-erh tea néven is ismert puerh tea egyfajta fermentált kínai fekete tea. Gyakran étkezés után fogyasztják, és földes aromája van, amely annál inkább kifejlődik, minél tovább tárolják. Állatkísérletek kimutatták, hogy a puerh tea csökkentheti a vércukorszintet és a vér trigliceridszintjét.

Egy másik vizsgálatban 70 férfi kapott vagy egy kapszula puerh tea kivonatot, vagy placebót. Három hónap elteltével a puerh tea kapszulát szedők körülbelül 1 kg-val többet fogytak, mint a placebocsoport.
Ám a jelenlegi kutatások a puerh tea kivonatára korlátozódnak, így további kutatásokra lesz még szükség, hogy kiderüljön, ugyanezek a hatások érvényesek-e a tea formájában történő fogyasztásakor is.

Összegezve:
Emberi és állatkísérletek azt mutatják, hogy a puerh tea kivonat segíthet a fogyás fokozásában, miközben csökkenti a vércukor- és a vér trigliceridszintet is.

Gyógynövényes teák

A gyógyteák gyógynövények, fűszerek és gyümölcsök forró vízben történő felöntésével készülnek. Különböznek a hagyományos teáktól, hiszen jellemzően nem tartalmaznak koffeint, és nem a Camellia sinensis leveléből készülnek. A népszerű gyógyteafajták közé tartozik a rooibos tea, a gyömbér tea, a csipkebogyó tea és a hibiszkusz tea.

Bár a gyógyteák összetevői és összetételei jelentősen eltérhetnek, egyes tanulmányok szerint a gyógyteák segíthetnek a testsúlycsökkentésben. Egy laborvizsgálat során a kutatók arra jutottak, hogy a rooibos tea fokozta az anyagcserét.

Azonban további, embereken végzett vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy igazolják a rooiboshoz hasonló gyógyteák fogyásra gyakorolt hatását.

Összegezve:
Bár a rendelkezésre álló adataok meglehetősen szegényesek, egyes a gyógyteák, köztük a rooibos tea, segíthetnek az ideális testsúly megőrzésében.

Miért igyunk teát?

Bár sokan kizárólag nyugtató tulajdonságai és finom íze miatt isznak teát, fogyasztása egészségügyi előnnyel is járhat. Ha az olyan magas kalóriatartalmú italokat, mint a gyümölcslé vagy az üdítő, teával helyettesítjük, már is tettünk valamit az általános kalóriabevitel csökkentéséért.
Egészséges étrenddel és rendszeres testmozgással párosítva napi egy-két csésze tea társunk lehet a céljaink elérésében.

+TIPP:
Hasznos társad lehet az eredményeid követése során az iHealth okos személyi mérlege. A testsúlyod mellett 9 fontos testmutatót is mér, mint például a BMI vagy a csonttömeg, a test- és szervzsír aránya, a kapott adatokat pedig automatikusan és átláthatóan dolgozza fel a mellékelt iHealth MyVitals alkalmazás.

x Promóció
x Promóció
Kényelmes hálószoba titka.

A kényelmes hálószoba titka

Kacatok. Ki velük!

Kacatok? Ki velük!