in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Telefontöltés okosan

Telefontöltés okosan.

A telefontöltés hétköznapi tevékenység, amikor kezd lemerülni az akku, akkor töltőre kell tenni az eszközünket. Igen ám, de a valóságban a hatékony töltés sok mindenen múlik. Ráadásul néhány tévhittel is érdemes leszámolni!

Kommunikációs eszközeink talán legérzékenyebb alkatrészei az újratölthető akkuk, amelyek élettartama bizony korlátozott, nem mindegy tehát, hogy meddig működnek tökéletesen és ugyebár a környezetnek is jót teszünk azzal, ha nem őket gyakran cserélni. Az akku élettartama ráadásul gyakran a készülékek élettartamát is meghatározzák, hiszen a csere annyiba kerülne, mint egy új eszköz beszerzése. Fontos tehát minél hosszabb ideig üzemképes legyen az akkumulátorunk. Számos tévhit kering a neten a telefontöltés témájában, amelyeknek a jelentős része téves információkon alapul.

Számoljunk le a tévhitekkel!

Az egyik leggyakoribb a teljesen lemerített az akkumulátorok legendája: a teljes feltöltés „újrakalibrálja” az akkut. Nos, ez húsz évvel ezelőtt még igaz is lehetett, ma azonban, a modern, lítium alapú akkuk világában ez nem fedi a valóságot. Mi több, ezzel nem hogy jót teszünk, de még gyötörjük is az áramforrásunkat.

x Promóció

Arról is szólnak legendák, hogy ha az akku folyamatosan a töltőn van, nem használódik. De, sajnos ez a módi is inkább árt, mintsem használ. Az akkuk élettartama korlátozott és töltés, merítés ciklusokra vannak tervezve.

Bölcs tippnek tűnik, hogy ne töltsük fel 100 százalékra a készülékünket. A legenda akkor kapott szárnyra, amikor az Apple bevezette az optimalizált akkumulátortöltő rendszert, ami a lehető leghosszabb ideig 80 százalékos töltöttségben tartja aksit, az utolsó 20 százalékot pedig csak akkor adja hozzá, amikor a felhasználó aktivitásba kezd. Csakhogy az akkumulátorok ma már beépített töltésszabályozó rendszerrel rendelkeznek, így nincs semmi gond a 100 százalékra töltéssel sem.

Egyes felhasználók szerint, érdemes kerülni a vezeték nélküli töltést, igazából nincs gond a használatukkal, egyetlen fontos szempontot érdemes figyelembe vennünk, az pedig a töltő megbízhatósága és kompatibilitása. Az ajánlott eszközökkel, hatékonyan tölthetjük az erre alkalmas készülékeinket. Itt kell megemlítenünk, hogy az ismeretlen márkák gyanúsan olcsó kiegészítőit érdemes elkerülni, súlyos károkat okozhatnak a kedvenc kütyüinkben.

Telefontöltés kisokos

Végül lássunk néhány jó tanácsot is a töltéshez, amelyek segítségével kihozhatjuk a legtöbbet készülékeink áramforrásaiból. A legfontosabb: tartsuk távol az akkumulátort a szélsőséges hőmérsékletektől. Ne töltsünk túl melegben vagy szélsőségesen hideg környezetben, az optimális a szobahőmérséklet. Ne ejtsük le az akkumulátort tartalmazó készüléket, ez az eszközeinknek sem tesz igazán jót. Kizárólag jó minőségű töltőket használjunk. Ha hosszabb ideig nem fogjuk használni a készüléket, töltsük fel 50 százalékra az akkumulátorokat. Ha az akku már elhasználódott, cseréltessük ki mihamarabb egy megbízható szervizben. A legjobban akkor jársz, ha felkeresed az iCentre szervizeinek valamelyikét szakszerűen kicserélteted a gyegélkedő áramforrást.

Ha pedig szeretnénk felgyorsítani a töltés folyamatát érdemes kikapcsolni az adatforgalmat, ennek pedig a legegyszerűbb módja az, hogy repülőgép üzemmódra kapcsoljuk a készülékünket.

x Promóció
x Promóció
Ne süsd meg a laptopod!

Ne süsd meg a laptopod!

10 applikáció, ami segít a fogyásban.

A 10 legjobb alkalmazás, ami segít a fogyásban