in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Természetes ellenszer a fejfájásra: akupresszúra

Akupresszúra a fejfájás ellen.

A fejfájás okozta fájdalom és kellemetlen érzés hihetetlenül gyakori – igazi civilizációs betegség. Jól mutatja ezt a gyógyszertárak fájdalomcsillapító-kínálatának a gazdagsága is. Van azonban egy szelídebb ellenszere, az akupresszúra.

Ha a természetesebb módját keresed a fejfájás kezelésének, érdemes kipróbálnod az akupresszúrás technikákat, és megismerned azokat a pontokat a testeden, amelyek masszírozásával nagy eséllyel enyhülhet, vagy akár teljesen el is múlhat a fejfájás. Bár sokan vitatják hatásosságát, a reflexológiában az a szép, hogy gyakran ösztönösen is ezekhez a pontokhoz nyúlnánk, és megmasszíroznánk azokat, anélkül, hogy erre bárki is utasítana bennünket. Mintha maga a szervezet tudná, mi a jó neki.

1. A hüvelyk- és mutatóujj között

Kezdd azzal, hogy az ellenkező kéz hüvelyk- és mutatóujjával 10 másodpercig erősen – de nem fájdalmasan – megcsipkeded, összenyomod a hüvelyk- és mutatóujj közötti lágy területet. Ezután a hüvelykujjaddal tégy kis köröket ezen a területen az egyik, majd a másik irányba, egyenként 10 másodpercig. Ismételd meg ezt a folyamatot az ellenkező kezeden is, ugyanezen a ponton. Az ilyen típusú nyomáspontos kezelésről úgy tartják, hogy enyhíti a fej és a nyak feszültségét. A feszültség gyakran fejfájással jár.

x Promóció

2. Orrnyereg felső része

Ezek a pontok az orrnyereg és a szemöldökgerinc találkozásánál lévő bemélyedéseknél találhatók. Mindkét mutatóujjaddal egyszerre gyakorolj határozott nyomást mindkét pontra, vagy csippentsd be ezt a részt a mutató- és hüvelykujjad közé. Tartsd 10 másodpercig. Engedd el majd ismételd meg. Ezeknek a nyomáspontoknak a masszírozása enyhítheti a szemfáradtság és az orrmelléküregek gyulladása vagy nyomása által okozott fejfájást.

3. A tarkó

Ezek nyomáspontok a koponya tövében, a két függőleges nyakizom közötti párhuzamos üregekben helyezkednek el. Helyezd mindkét kezed mutató- és középső ujját ezekre a nyomáspontokra. Nyomd határozottan felfelé mindkét oldalon egyszerre 10 másodpercig, majd engedd el és ismételd meg. Ha sikerül alaposan átmasszírozni ezeket a pontokat, az segíthet enyhíteni a nyaki feszültség okozta fejfájást.

Figyelem: A tartós, hosszú ideig fennálló vagy gyakran jelentkező fejfájás akár komoly egészségügyi probléma jele is lehet – ezekkel mindenképp ajánlott orvoshoz fordulni.

TIPP: A láz, ami sok vírus velejárója, gyakran okoz fejfájást. Győződj meg róla gyorsan, hogy nincs komoly baj az iHealth Thermometer érintésmentes hőmérővel, amely akár 1 másodperc alatt is képes pontos mérést végezni.

x Promóció
x Promóció
5 szuper sorozat.

Mozizz otthon! 5 szuper sorozat

A csodálatos zöld tea.

Csodálatos zöld tea