in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW

Tippek virágos erkélyhez

A legkisebb balkonon is lehet kertet nevelni, csak kitartásra, türelemre és némi kreativitásra van hozzá szükség!

A hobbikertészkedés ma újra fénykorát éli, nem véletlenül: stresszes, rohanó világunkban jól eső érzés kikapcsolódni, virágokról, növényekről gondoskodni, és általuk sikerélményekhez jutni. Ha úgy véled, készen állsz létrehozni a saját balkonkertedet, az alábbi tippek segítségedre lehetnek benne.

1. Válaszold meg a legfontosabb kérdéseket

Mielőtt bármibe is belefognál, vizsgáld meg az erkélyedet, lakásodat a következő szempontok alapján: mennyit süti a nap, mennyire szeles, milyen állapotban van a balkon, illetve van-e elég hely a lakásodban, ahol a hideget nem bíró növényeid áttelelhetnek.
Ha nagyon napos az erkélyed, keress hőséget jól tűrő növényeket, mint a kaktuszok, pozsgások, a muskátli, és a mediterrán virágok, mint például a levendula. Ha kevés fényt kap a balkon, próbálkozz fuksziával, begóniával vagy nebáncsvirággal. A szél a kaspók elhelyezése miatt fontos, illetve arról se feledkezz meg, hogy a virágcserepek földdel együtt igencsak súlyosak, tehát csak olyan helyre tedd őket, ahonnan garantáltan nem omlanak le.

x Promóció

2. Kezd kicsiben

Lehet, hogy rosszul méred fel az idődet, amit a növényeidre tudsz fordítani, ezért érdemes csupán néhány darabbal kezdeni. Persze a kertészkedés függőséget okoz, ha egyszer ráéreztél az ízére, így virágaid száma viszonylag gyorsan fog gyarapodni.

3. Használd ki okosan a helyet

Bármennyire apró is az erkélyed, némi képzelőerővel azt is felvirágoztathatod. Gondolkodj függőleges irányban is: rengeteg falra szerelhető vagy lógatható kaspó és virágtartó közül választhatsz, a lényeg, hogy biztonságosan helyezd el őket. Ha a korlát külső oldalára tennéd a virágládákat, válassz olyan tartókat, amelyeknek mind a négy oldaluk zárt, így még véletlenül sem pottyanhatnak a járókelők fejére. Ha kívülre teszed őket, azzal is helyet tudsz megtakarítani.

4. Hasznosíts újra!

Bármiből készíthetsz kaspót, legyen az tejfölös doboz, már nem használt homokozóvödör, vagy elviteles kávéspohár. Fúrj lyukat az aljukba és dekoráld ki őket dekorszalagokkal vagy akrilfestékkel – ez az egész család számára jó móka lehet.

+1 Tipp:

Azok számára, akik biztosra szeretnének menni, és inkább a növényeket szeretik, mintsem a velük való foglalatoskodást, ajánljuk a Prét á Pousser okoskerteket, amelyek 2-3 hétig elengendő vízzel rendelkeznek, és a beépített LEDedknek köszöhetően virágok fényszükségletét is tökéletesen ellátják!

x Promóció
x Promóció

Illóolajok a fürdőszobában

3 stresszoldó légzésgyakorlat, amit bárhol elvégezhetsz