in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW AranyosAranyos

Tíz perces takarítási rutin. Még nem hallottál róla?

Tíz perces takarítási rutin. Még nem hallottál róla?

Ha még nem hallottál a tíz perces takarítási rutinról, ideje megismerkedned vele!

Neked is arra megy el a hétvége legnagyobb része, hogy az egész héten felhalmozódott házimunkákat elvégezd? Pedig van egy jól bevált, nagy sikerrel alkalmazott módszer arra, hogy ezt elkerüld, méghozzá a tíz perces takarítási rutin módszere. Bár a névben tíz perc szerepel, ez olykor van, hogy 15 de van, hogy csak 5 perc – a lényeg, hogy a lépésről lépésre elvet követve, tisztán és rendezetten tarthatod a környezetedet, elejét véve így a hétvégi nagymunkának. Íme a lényege!

Tartsd a rendet!

Legyen kéznél egy nagyobb méretű műanyag kosár, amivel minden egyes nap végén menj végig a lakáson, és dobálj bele mindent, ami nem a helyén van. Ahogy helyiségről helyiségre haladsz, közben a helyükre is tudod pakolni a dolgokat.

x Promóció

Oszd fel a lakást!

Gondold át, hogy melyik helyiséget mennyi idő kitakarítani, és oszd el őket ennek megfelelően a hét napjai között. Figyelem! Nem mindig a szoba mérete számít, sőt! Inkább az, hol tartózkodtok a legtöbbet. Így lehet, hogy a nappalira vagy a hálószobára elég egy-egy 5 perces portörlés, ám a konyha és az étkező már ennél komolyabb erőfeszítést igényel.

Könnyítsd meg a dolgot a megfelelő takarítóeszközökkel

Az olyan háztartási kütyük, mint a morzsaporszívó, a robotporszívó vagy a vezeték nélküli porszívó hatalmas segítőtársaid lehetnek a tisztaság megtartásában. Amíg te port törölsz vagy rendet raksz, az Anker Eufy RoboVac L70 Hybrid robotporszívó például felsöpör, majd fel is mos helyetted. Az alaposabb takarításnál pedig jól jöhet egy olyan könnyen manőverezhető, cserélhető fejekkel rendelkező, és morzsaporszívóvá is alakítható, vezeték nélküli kütyü, mint az Az Anker Eufy HomeVac S11 Reach.

A kötelező körök

A fennmaradó napokon töröld le a konyhapultot, az asztalokat és söpörd fel a gyakran használt közös helyiségeket. Ezzel jó pár napig kitolhatod a porszívózást, és fenntarthatod a tisztaság látszatát.

x Promóció
x Promóció
Stílusos irodai szett a klasszikus elegancia

Stílusos irodai szett a klasszikus elegancia kedvelőinek

Kondo-módszer, avagy így varázsolj tartós rendet a gardróbodban