in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Tökéletes kaspó a dísznövényed számára

Tökéletes kaspó. Még a legszebb növény is csak a megfelelő kaspóban lesz igazán kiemelkedő dísze a lakásnak.

Még a legszebb növény is csak a megfelelő kaspóban lesz igazán kiemelkedő dísze a lakásnak.

Amikor megveszel egy növényt, kis barna vagy fekete edénykében érkezik. Ezek egyszerű műanyag ültetők, amelyekben a növényed már egy ideje növekszik. Előbb-utóbb viszont ki fogja nőni, tehát cserélni kell. És hát, nem a legszebb, ezért jó lenne álcázni. De nem mindegy, melyik dísznövénynek melyik ültetőcserepet és kaspót választod – ha fontos neked a lakásodban levő tárgyak stílusa és összhatása, ez a döntés különös megfontolást igényel. Segítünk!

A legfontosabb szempont: a méret

A növény új otthonának mérete több okból is különösen fontos. Jó tudni, hogy minél nagyobb az ültetőedény, annál több vizet vagyunk hajlamosak adni neki, így elentősen megnő az esélye annak, hogy túlöntözzük a növényt. Emellett érdemes tájékozódni, hogy mekkorára fog nőni a dísznövényünk, és azt a méretet mennyi idő alatt éri majd el. Ha tudjuk, hogy valójában nem fogjuk átültetni a növényt, nem baj, ha az ültetőedény nagyobb a szükségesnél, hiszen a növény így majd szépen belenő. Viszont a virágot asztalon vagy polcon szeretnénk tartani, nem választhatunk túl nagy kaspót neki, mert otrombán fog kinézni, és balesetveszélyes is lesz. Vegyük hát sorra az összes szempontot, és okosan válasszuk ki az ültetőedény és a kaspó méretét.

x Promóció

Esztétikai szempontok

Bár mindig vannak technikai dolgok, amelyeket figyelembe kell venni, az sem elhanyagolható, hogy hogyan néznek ki az ültetők, cserepek, kaspók, amik a növényeinknek otthont adnak. Ha a virágnak többszínű vagy mintás levélzete van, egy semleges ültetőedény, például terrakotta vagy krémszínű kaspó választásával hangsúlyozhatjuk a növény szépségét. Ha a dísznövénynek dús zöld lombja van, a mintás kaspó ráerősíthet a hatásra. Érdemes úgy összeválogatni a cserepeket, hogy egymással is harmonizáljanak, de nem legyenek túl egyformák. Érdemes játszani a textúrákkal: keverjük a matt és fényes, sima és dombormintás cserepeket.

Az ültetőedény formája: ahol ez esztétikum és funkció találkozik

Az alacsony és széles ültetőedények kiválóan alkalmasak a kisebb gyökérzettel rendelkező szukkulensek és alacsony, szélesebbre növő kaktuszok számára. A hosszúkás, magas ültetőedények nagyszerűek a nagy trópusi növények nevelgetésére. Ha a növényünk terebélyes, de nem magas, fontoljuk meg, hogy állványra tegyük, hogy a virágnak egy kis plusz magasságot adjunk. A virágállványok különösen akkor hasznosak, ha nagy gyűjteményünk van. Lehetővé teszik a szobanövények csoportosítását, és érdekesebbé teszik a megjelenésüket, mintha mind egyforma magasan állnának.

+TIPP: Ha egy garantáltan könnyen életben tartható és esztétikus otthoni kertecskét szeretnél, a Prét á Pousser Modulo beltéri okos szobakertjét neked találták ki! Évszaktől függetlenül az otthonodban termesztheted saját fűszernövényeidet, salátáidat, mini zöldségeidet és virágaidat. A csomag tartalma 4 darab cserép és növénykapszula tápanyagokban gazdag földdel, dekoratív, fenntartható erdőkből származó bükkfa kerettel és egy energiatakarékos LED fényforrással, amely az alkalmazáshoz csatlakozva egyéni beállításokkal alkalmazkodik a növényeid igényeihez.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Tavaszi nagytakarítás a párkapcsolatban? Igen!

Tavaszi nagytakarítás a párkapcsolatban? Igen!

3 jógapóz a szebb bőrért.

3 jógapóz a szebb bőrért