in ,

Imádom!Imádom!

Trükkök, hogy mindig friss és energikus légy ébredés után!

Nehezen indulnak a reggeleid? A szundigomb a legjobb barátod? Felkelés után még sokáig csak vonszolod magad? Az alábbi lifehackek segíthetnek rajtad!

Ha te is bagolytípus vagy, bizonyára neked sem egyszerű nekiindulni a napnak. Főleg ha olyan kötelezettségeid vannak, amelyek már kora reggeli jelenlétet igényelnek tőled. Ha tudatosan teszel érte, meghackelheted a belső órádat, hogy jobban igazodjon életmódod elvárásaihoz. Íme 5 tipp, hogyan kezdj neki!

1. Minden a lefekvéssel kezdődik

Egyszerűen muszáj lesz korábban ágyba kerülnöd és elaludnod. Ehhez hanyagold a koffeint négy óra után, este kerüld az alkoholt, kerüld a kütyüket, a hálószobádat pedig hűtsd le 18-20 fok közötti hőmérsékletre, és sötétítsd el, amennyire csak lehetséges.

x Promóció

2. Használj okos segítséget

Ha nem bízol magadban, és úgy érzed, némi motiváció jól jönne, próbáld ki az Apple Watch Alvás funkcióját. A program segítségével megadhatsz alvási célt, ütemezheted az alvásodat, sőt, beállíthatod az alvásra hangolódás idejét és időtartamát is. Az Alvás funkció nem csak ébreszt, de arra is figyelmeztet, hogy ideje ágyba bújni. Ráadásul az alvásod minőségét is figyeli.

3. Ébredés után lélegezz

Ébredés után 3-5 percig a hátadon fekve gyakorold a tudatos hasi légzést. Ennek bizonyítottan élénkítő, frissítő hatása van,

4. Gondoskodj megfelelő fényről

Ha felkeltél, azonnal húzd el fel a redőnyt, engedd be a fényt. Cirkadián ritmusunk ugyanis bizonyítottan alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz: ha sötét van (értsd: nincs mesterséges fényforrás sem a közelünkben) elálmosodunk, ha özönlik a fény, felébredünk.

5. Igyál vizet

A japán vízkúra nyugaton is egyre népszerűbb. A módszer lényege, hogy ébredés után meg kell inni egy liter vizet, utána 20 percig nem fogyaszthatunk semmit. Persze nem szükséges ennyire szigorúan venni: már három deci víz is képes pótolni az éjszaka folyamán elvesztett vizet, és csökkenti a dehidratáltságot, amely a fáradtság érzésével jár.

x Promóció
x Promóció
Apple watch

Így tisztítsd… az Apple Watch-ot

Pár perces reggeli szépségrutin, amitől azonnal felébred az arcod