in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Viszlát megfázás!

Megfázás helyett csináld ezt!

Ha úgy érzed, hogy közeleg a nátha, ne hagyd, hogy kiüssön. Kezdd el ezt programot, hogy 24 óra alatt eltűnjön a megfázás!

Amikor az első megfázásos tünetek megjelennek, úgy érezheted, hogy egyetlen lehetőséged van, ha a fejedre húzod a takarót. De nem kell beletörődnöd abba, hogy napokig vagy hetekig pocsékul érzed magad. Kövesd ezeket a tippeket az első szipogás vagy tüsszentés után, és mindössze 24 óra alatt visszanyerheted a legjobb formád.

Reggel 7 óra: forró zuhany

Nehéz lehet kirángatni magad az ágyból, ha fájdalommal és szipogással ébredsz, de egy gőzölgő zuhany kitisztíthatja az orrodat. A pára segít fellazítani a nyálkát és kitisztítani az arcüregeket, így könnyebben lélegezhetünk. A megfázás tünetei enyhülni fognak.

x Promóció

Reggel 8 óra: két teáskanál bodzaszörp

A bodza vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik és erősíti az immunrendszer. Naponta akár háromszor 2 teáskanálnyi szirupot is elfogyaszthatsz.

Reggel 9 óra: a tojás és a tea

Egyszerűen egy másfajta reggeli fogyasztása is segíthet a megfázástól való megszabadulásban. A tojás teljes értékű fehérje, ami azt jelenti, hogy mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza – ez azért fontos, mert a tanulmányok szerint a fehérje növeli a szervezet harci képességét. Párosítsd az omlettet egy csésze gőzölgő, citrommal és mézzel ízesített teával.

12:30: szórd meg a salátádat csicseriborsóval és tökmaggal

Mindkét feltét jó cinkforrás, ami segít fokozni a szervezet fertőzésekre adott válaszát és csökkenti a gyulladást. A cink bevitele segíthet lerövidíteni annak időtartamát és intenzitását.

14:00: vízfeltöltés

Valószínűleg nem a vizes palackod jut eszedbe, amikor azon gondolkodsz, hogyan gyógyítsd ki magad a megfázásból, egyik napról a másikra. A folyadékpótlás azonban létfontosságú, amikor betegséggel küzdesz, mivel már a gyenge láz is megnöveli a szervezetből elpárolgó folyadék mennyiségét, így nagyobb a kiszáradás kockázata. Ráadásul a megfelelő folyadékbevitel segít a szervezetnek kimosni az orrban és a torokban felgyülemlő nyálkát is.

Délután 3 óra: séta a parkban

Ha fáradt vagy, egy 20 perces séta a háztömb körül feldobhatja az energiádat és segíthet a tüneteken. Az olyan mérsékelt testmozgás, mint a séta, megnyitja az orrjáratokat, így könnyebben kaphatsz levegőt. A testmozgás növeli a hasznos baktériumok számát is a belekben, ami segít az immunrendszer szabályozásában.

Este fél hét: húsleves

Anyukádnak volt igaza, amikor azt mondta, hogy a húsleves kortyolgatása a legjobb módja annak, hogy megszabadulj a megfázástól: a leves gőze és összetevői elnyomhatják a szervezetben gyulladást okozó vegyi anyagokat. Még ha nem is tudod beszerezni anya házi változatát, a sima konzervleves is segít a megfázás leküzdésében.

Este 9 órakor tisztítsd ki az orrodat és a torkodat

A le nem folyó váladék az éjszaka folyamán megtapadhat, és fertőzést okozhat, ezért lefekvés előtt elengedhetetlen a nyálkátlanítás. Csinálj sóoldatos öblítést vagy sós vizes gargarizálást.

Este 10 óra: lefekvés

Kutatások szerint a szervezetnek legalább hét óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy kivédje a betegséget. Ahhoz, hogy nyugodtan alhass, kapj elő egy extra párnát, hogy magasabban legyen a fejed, ami segít abban, hogy az orrjáratok nyitva és tisztán maradjanak.

x Promóció
x Promóció
Mennyi alvás az ideális?

Mennyi alvás az ideális?

Boldog macska.

4 tipp, hogy a macska boldogabb legyen