in ,

Imádom!Imádom!

A zenehallgatás, mint énidő

Valljuk be őszintén: mikor hallgattunk zenét utoljára csak a zene kedvéért? Ha a szakmánk nem kötődik hozzá, talán tinédzserkorunkban volt olyan utoljára, hogy gondtalanul, az első számtól az utolsóig végighallgattunk egy albumot. Érdemes visszahozni ezt az élményt a mindennapjainkba!

Bár való igaz, hogy egy jól megválasztott lejátszási lista társaságában nagyobb buli a takarítás, és talán az irodai munka is pörgősebben megy, a zenét nem csak másodlagos tevékenységként lehet hallgatni. Napjaink felgyorsult világában jó néha lelassulni, és különálló, önmagáért való tevékenységként tekinteni a zenehallgatásra. Íme néhány tipp, hogy élményszámba menjen kedvenc előadónk új albumának meghallgatása.

Nem mindegy a minőség

Manapság újra nagy divatja van a bakelit lemezeknek és a lemezjátszóknak, mivel ezeken még hallható a felvételek eredeti hangminősége. Ráadásul a bakelit lemezek hallgatása egyfajta ritáléval is jár: ahogy megtöröljük a lemezt, elindítjuk a lejátszót – annyira komoly és tiszteletet parancsoló a szerkezet, hogy nem is esne jól közben mást csinálni.

x Promóció

Ha egyszerűbb megoldásra vágyunk, válasszuk az Apple Musicon a Lossless, azaz a veszteségmentes zenehallgatást. A legtöbb hangtömörítési módszer során ugyanis bizonyos mennyiségű adat elveszik az eredeti forrásfájlhoz képest. A veszteségmentes tömörítés lényege, hogy a tömörített fájlban az összes eredeti adat megmarad. az Apple Music előfizetői további díjak nélkül hozzáférhetnek a teljes katalógus veszteségmentes hangformátumban kódolt változatához.

Hallgassuk meditációként!

Használjuk a tudatos jelenlét, azaz a midnfulness módszerét zenehallgatás közben is. Mielőtt benyomnánk a lejátszás gombot, vegyünk néhány mély levegőt, hogy visszakerüljünk az itt és mostba. Miközben szól a zene, csak hallgassuk: ne csekkoljuk az e-maileket, ne görgessük a Facebook-folyamot. Figyeljük a ritmust, a hangszereket, figyeljük a dalok szövegeit – miközben arra is figyelünk, milyen érzelmeket vált ki belőlünk a zene, milyen emlékek idéződnek fel bennünk. Ez a módszer stresszoldásnak is kiváló.

Ne zavarjanak!

Ha nem vagyunk egyedül a lakásban, használjunk fül- vagy fejhallgatót, lehetőleg olyat, amelynek kiváló a zajszűrő képessége. Az Apple AirPods Pro kiváló zajszűrő funkcióval rendelkezik, ráadásul a Spacial Audio funkció is elérhető rajta a tökéletesebb élményért. Ugyanez jellemző az AirPods Max fejhallgatókra is. A Beats Studio Buds fülhallgatókat szintén arra tervezték, hogy az alkotó szándékához hűen adja vissza a zenét: erőteljes, kiegyensúlyozott hangzást biztosít egy teljes egészében személyre szabott akusztikus platformon keresztül.

x Promóció
x Promóció
Digitális az új szülő

Digitális az új szuperszülő

Így hangolódj az őszre!