in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Bőrápolás kisokos – Így rétegezd a termékeket

Bőrápolás kisokos.

Nem mindegy, milyen sorrendben használod az egyes bőrápolási termékeket.

Bizonyára azt már te is tudod, hogy a szérum előbb jön, mint az arckrém, de vajon azzal is tisztában vagy, hogy hanyadik az arcolaj, és melyik ponton kell felkenni a fényvédőt? Már soroljuk is! Íme, a bőrápolás helyes lépései!

Tisztítás – megfelelő sorrendben

A két, sőt három fázisú tisztítást nem véletlenül találták ki a bőrgyógyászok: ezeknek a lépéseknek főként este van kiemelkedő szerepük, amikor az egész napos koszt és sminket szeretnénk eltüntetni az arcunkról. Kezdjük az olajos szemfestéklemosóval – ha erőteljes sminket viselünk. Ha a natúr look hívei vagyunk, azt a lépést elhagyhatjuk, mert az alap szemsminket a micellás arclemosó is gyönyörűen leszedi. A következő lépés a micellák után a vizes, habzó arclemosó, ami eltávolítja a maradék szennyeződést és az előző arctisztító termékeket is a bőrről. Az utolsó lépés mindig a tonizálás legyen, hogy a bőr pH-ját helyreállítsuk.

x Promóció

Bőrápolás – megfelelő sorrendben

Ha szeretnénk megalapozni a napnak, vigyünk fel egy vízbázisú, hatóanyagokban gazdag esszenciát a bőrünkre, majd dobjunk fel egy hidratáló fátyolmaszkot. A hatóidő lejárta után vigyük fel a kedvenc szérumunkat és alaposan masszírozzuk be a bőrünkbe. Itt bevethetünk egy guasha-masszírozót vagy egy rózsakvarc-arcrollert is. Ezután vigyük fel a szemkörnyékápolót. Ha kémiai fényvédőt használunk, azt érdemes még a hidratáló krém alá felvinni, mert így biztosabb lesz a hatása. Utolsó lépésként jöhet a nappali arckrémünk. Ha a fizikai fényvédők hívei vagyunk, azokat mindig utolsóként tegyük fel az arcunkra, és figyeljünk a megfelelő mennyiségre, hogy minden pontra, szegletbe jusson belőle. Hideg, száraz időben hozzáadhatunk a krémünkhöz némi arcolajat, egy-két cseppet csupán, így gazdagítva a hidratálónkat. Az arcolajakat önmagukban nem érdemes használni, mivel túlságosan vastagon telepszenek meg az arcbőr felületén, és szerkezetük nem is teszi lehetővé a felszívódást. Szerepük inkább abban rejlik, hogy lezárják a bőrt, megakadályozzák, hogy veszítsen a nedvességtartamából.

x Promóció
x Promóció
Big Red Boot

Rajzfilmcsizma tarol a közösségi médiában

takarítás tippek

Takarítás? Íme 4 kipróbált gyorstipp a TikTokról