in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Helyek, amiket mindig elfelejtünk letakarítani a lakásban

Helyek, amiket mindig elfelejtünk letakarítani a lakásban.

Mindenkinek van vakfoltja, ha takarításra kerül sor – még a legpedánsabb és leglelkiismeretesebb embernek is. Ezek a helyek, amelyek rendszerint kimaradnak.

A takarítás hálás feladat, mivel azonnal látszik a végeredmény, ami sokban hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban. Ha a tisztaságról van szó, több fajta ember létezik: van, aki csak nagyjából szereti rendben tudni a dolgait, és vannak azok, akik nagyon aprólékosan és szisztematikusan látnak hozzá a feladathoz. De még az utóbbi csapatot erősítők esetében is vannak olyan pontok, helyek, amelyekről hajlamosak elfeledkezni.

Falak és függőleges felületek

A por és a szennyeződések a függőleges és a vízszintes felületeken is megtapadhatnak. Nyissuk szét a függönyöket vagy a redőnyöket, és kapcsoljuk fel az összes lámpát: meg fogunk lepődni, milyen „szőrösek” vagy beszürkültek, foltosak lehetnek a falak, ajtók, szekrények ajtajai. Ha történetesen texturált tapétánk van, az még több port képes felfogni.

x Promóció

Kezdjük a tisztogatást a fal tetejénél, és dolgozzunk lefelé egy könnyű, vezeték nélküli porszívó segítségével. Az Anker Eufy HomeVac S11 Reach vezeték nélküli porszívó akár 120AW szívóteljesítménnyel bírja a munkát maximum 40 percig,

Fejezzük be a faltisztítást a szegélyekkel. Ezeken az apró párkányokon elképesztő mennyiségű por gyűlhet össze. Azokban a helyiségekben, ahol nagyobb a páratartalom – például a konyhákban és a fürdőkben – valószínűleg nedves, tisztítószeres ruhával kell letörölni a szegélyléceket.

Szekrények teteje, ajtók felső párkánya, képkeretek felső része, villanykapcsolók, lámpatestek

Takarítás közben szánjunk időt arra, hogy felnézünk. Lehet, hogy több szennyeződést látunk, mint amennyit szeretnénk. Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni azt, ami a látóterünkön túl van. Rutinszerűen tisztítsuk hát meg az ajtókeretek tetejét, a konyhai vagy egyéb magas tárolószekrényeket, a képkereteket, a mennyezet sarkait, a villanykapcsolókat.

Ha már fent vagyunk a létrán, ellenőrizzük a lámpatesteket és függönytartó rudakat, kernisokat. A por és a pókhálók leszedésére a legjobb eszköz egy kihúzható nyéllel rendelkező tollseprű. Ha nincs ilyenünk, használjunk egy tiszta mikroszálas kendőt, és rögzítsük egy seprűre vagy felmosónyélhez egy gumiszalaggal.

A bútorok alja

Megnéztük már, hogyan néznek ki a ruhásszekrényeink alsó polcai? Ha ott tartjuk a cipőnket, különösen koszosak tudnak lenni ezek a felületek. Ugyanez érvényes az alsó konyhaszekrények polcaira, a fürdőszobaszekrényekre, de a kanapénk aljára is. Emeljük ki a kanapéról az ülőpárnákat, és egy erős kéziporszívóval takarítsuk ki alatta a felületet.

x Promóció
x Promóció
Életmódváltás könnyedén!

Életmódváltás könnyedén!

Hangoskönyv újdonságok mindenkinek.

A legjobb hangoskönyv újdonságok kicsiknek és nagyoknak